Canviam la pàgina web i renovam l'emblema amb un petit manual d'identitat visual

 

Manual d’identitat visual

Desembre 2022

Els colors

La gamma de colors s’ha establert a partir d'una imatge que s’ha considerat rellevant per l’església de Porreres, i que els cristians identificam.

La Mare de Déu, com a cap de l’església de Mallorca i titular de la parròquia. En aquest cas s’ha utilitzat la imatge de la Puríssima de la capella del costat de l’epístola, procedent de l’arxiu fotogràfic de Miquel Àngel Cabrer.

Amb una gamma més homogènia entre si, amb el blau del mantell de la Mare de Déu com a color característic i els ocres procedent dels daurats del retaule.

D'aquesta manera se cerca aconseguir que, quan es vegi qualsevol publicació de l’església, l'espectador senti una major proximitat.

El color per l’emblema

 #434B7A

Es un blau fosc, procedent del mantell de la Mare de Déu, que destaca sobre el blanc.

 

El nom

S’ha substituït el nom de la Parròquia per Església. Perquè és més fàcil de recordar i també per denotar unitat més àmplia dels cristians de Porreres indiferentment dels llocs de culte.

Segons el DIEC:

parròquia 1 f. [LC] [RE] Circumscripció territorial bàsica de l’organització de l’Església catòlica, vinculada a un temple i servida pel rector.


església 1 f. [LC] [RE] [SO] Comunitat de seguidors de Jesucrist. Els pares de l’Església. Els manaments de l’Església. Reconciliar-se amb l’Església.

 

El domini web

Agafa el nom esglesia de porreres  (sense accent i sense majúscules) i es canvia el domini de .com a .org.

esglesiadeporreres.org

Aquest canvi s’acorda ja que el domini .com habitualment s'estableix als comerços. En canvi .org s'estableix més a les organitzacions i conjuga millor amb el que és l’església de Porreres.

Imitant els organismes superiors.

La santa seu utilitza el domini .va i la Conferència Episcopal Espanyola .es, propis del país.

En canvi, el Bisbat de Mallorca, el Seminari de Mallorca i Càritas Mallorca fan servir .org

Per als correus electrònics també hi ha el canvi de nom, seguint en la mateixa línia. Però el període de canvi es més llarg i han de coexistiran les dues formes durant un temps.

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

L’emblema

Sempre que es pugui s’utilitzarà la versió horitzontal Església de Porreres. El text a un costat  millora la llegibilitat. Es manté l’emblema de la mare de Déu de línies rectes que s’ha emprat en les darreres dècades.

 

Església està escrita en Martel Sans Bold i “de Porreres” amb 29LT Bukra Semi light, que mantén les línies rectes de l’anagrama

L’emblema circular no desapareix, sinó que es farà servir com a estampació dels documents propis (segell), articulació vertical de l’emblema sempre que per dimensions no es pugui fer servir l’anterior.

Cal recordar que la substitució de l’anagrama en aquest cas és difícil perque l’església utilitza tot el material que té i només es de cara a les noves publicacions, principalment mitjans informàtics.

 

Estil fotogràfic

L’església de Porreres, destaca per utilitzar principalment imatges cedides per voluntaris. Però quan es facin imatges noves s’intentarà que transmetin obertura, acció social i que el centre sigui la persona.

Les fotografies de l’arquitectura han de mostrar detalls d’aquesta, o elements que l’espectador no s'acostumi a fixar.

Intentar que el factor humà hi sigui i destacar l’acció que s’està fent