El divendres, 27 d’octubre, en el programa de la Fira, es presentà el llibre del porrerenc Dr. Joan Mesquida Sampol, a la capella del Roser

Prendre’s Déu en serio. Les dificultats de creure en un Déu que no arribam a comprendre.

L’acte va comptar amb la participació del rector, Mn. Francesc Munar Servera, que va presentar l’autor, Maria Antònia Nicolau Rosselló i el mateix autor.

 

Tot l’obra traspua un plantejament rigorós que paga la pena posar en valor, perquè el lector/a pugui anar interioritzant, en el dia a dia, que creure en Déu no és fàcil i reclama esforç i constància si volem prendre’s Déu en serio.

 

El títol, en sí, és molt suggeridor a la vegada que assenyala una inquietud i una preocupació present en el nostre entorn, tant proper com llunyà, de persones que han cercat i cercam aquesta presència del Déu proper que acompanya i és present a la vida, encara que sovint no ho comprenguem i fins i tot no ho manifestem tal com ho hauríem de fer.

 

Així, poc a poc, perquè el llibre és rigorós i acurat, el lector/a es va endinsat en el pensament que l’autor expressa per donar raó de la necessitat de Prendre’s Déu seriosament, posant de manifest la seva bona preparació teològica i cultural, però ressaltant la preocupació que ha tingut al llarg de la seva vida, i segueix tenint actualment, per estudiar, aprofundir i investigar qualsevol àrea o matèria que complementa el diàleg fe-cultura, tan essencial quan es tracta el tema de Déu, la religió o les creences; i tan singular quan ho fa un laic, membre actiu de la comunitat cristiana, que té clara la seva manera dialogar amb el món des de les estructures de la societat.

 

Enhorabona i gràcies, Joan, per aquesta publicació i per tota la saviesa que comparteixes amb els lectors/es que llegiran el llibre, algunes i alguns dels quals, tal volta no coneixeràs mai, però, ells i elles sabran de tu a través d’aquest exemplar, que té com a propòsit adonar-se que prendre’s Déu en serio és apostar per la persona i pel que realment és, perquè la fe no és una experiència intel·lectual, ni una hipòtesi. És una forma d’entendre la persona i la seva relació amb Déu